Aug
05
2014
work related

This post is being written only in Greek.

[ disclaimer: Το παρακάτω είναι μια φανταστική ιστορία ]

Τα πράγματα δεν φαίνονται να πηγαίνουν πολύ καλά, οργανωτικά. Επιστρέφω μετά από 10 μέρες στην δουλειά για να διαπιστώσω ότι έχει γίνει εκ νέου αναδιοργάνωση. Νέος προϊστάμενος, υποδιευθυντής, διευθυντής κλπ κλπ κλπ κλπ - έχω πια ξεχάσει/χάσει την ιεραρχία - γενικά δεν ισχύει απολύτως τίποτα από ότι ίσχυε πριν από 10 μέρες. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι χρειαζόμαστε υπαλλήλους και τα τελευταία χρόνια έχουμε γεμίσει - σε πλήθος - περισσότερους διοικητικούς από ότι ανθρώπους που παράγουν έργο.

Κι εκτός αυτού τέλος Ιουλίου/αρχές Αυγούστου μπήκε production νέο πληροφοριακό σύστημα για τις παραγγελιοληψίες. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε, είναι ότι δεν δουλεύει όπως πρέπει ! Κατά την μεταβίβαση/φορητότητα (και διάφορες άλλες περίεργες λέξεις) το νέο σύστημα βγάζει inactive & expired τους πελάτες !!

Μετά από mini investigation, κι θέλω να πιστεύω ευλόγως απορία μου, ρωτώ: “Ποιο το workaround ? Πότε θα επιληφθεί ? κι Αφού δεν δουλεύει γιατί δεν επιστρέφουμε στο παλιό μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα ?”

και κάπου εκεί ξεκινά ο παραλογισμός:

  • “Εμείς παραδώσαμε το project εντός προθεσμίας”
  • “Μα δεν δουλεύει !”
  • “Είναι μονάχα μια λειτουργία”
  • “Μα υπάρχει ροή που βγάζει τους πελάτες inactive/expired”
  • “Θα διορθωθεί σε μέλλοντα χρόνο, εμείς το παραδώσαμε στην ώρα του”
  • “ΜΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ”

Όπως φαίνεται το να παραδίδεις κάτι εντός προθεσμίας είναι κάτι που επιτυγχάνει τους στόχους της εταιρείας.
Το να δουλεύει όμως ή όχι. Το γεγονός ότι δημιουργούμε πρόβλημα σε χιλιάδες πελάτες, επίσης όχι.

Κατά τα άλλα, πλέον αυτό το POST θεωρείτε βάση κανονισμού εργασίας ως πειθαρχικό παράπτωμα μιας και “χαλάει” το όνομα της εταιρείας !

Tag(s): work