Apr
09
2014
markets

Σήμερα, αναφέρουν τα μέσα επικοινωνίας, θα βγει η Ελλάδα στις αγορές.
Χαρά μεγάλη, τα παιδιά βγαίνουν στον δρόμο και τραγουδούν χαρούμενα.

Βέβαια όλα τα μέσα μεταφοράς έχουν απεργία! Απεργία επίσης έχει σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα. Τα νοσοκομεία με προσωπικό ασφαλείας, άσε δε που στα μισά νοσοκομεία δεν υπάρχουν γιατροί! Πορείες στο κέντρο. Κι η αστυνομία, ακόμα μια φορά, έκλεισε τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Φυσικά αυτό συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου (ειρωνεία) κι αυτό συμβαίνει για να μην βρίσκει καταφύγιο ο κόσμος στον σταθμό του μετρό (μετά δλδ το αναμενόμενο ξύλο/χημικά κλπ κλπ).

Τι σημαίνει να βγει η χώρα στις αγορές ?

Σημαίνει ότι θα πουλήσει ομόλογα πχ. 1000€ το ένα - και μετά από 5 χρόνια θα το αγοράσει πίσω στην τιμή 1005€ (το απλοποιώ). Δεν διαφέρει δλδ με οποιοδήποτε άλλο δάνειο !!!! Απλά εδώ ορίζει το κράτος την σταθερή τιμή του τόκου. Κι όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που ο πρωθυπουργός αναφέρει σε όλα τα μέσα ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα άλλο δάνειο/μνημόνιο.

ααα ξέχασα να αναφέρω ότι οι συντάξεις δεν έχουν πληρωθεί ακόμα !!! κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ρευστό.

Τώρα όποιος κατάλαβε, κατάλαβε … τα υπόλοιπα τα λέμε από κοντά στις εκλογές !

  1. Avatar di Javier Gonel Javier Gonel

    Wednesday, April 9, 2014 - 07:59:39

    - 1000 ευρό, 5% για 5 χρόνια είναι 132,27 ευρό. Κάθε χρόνο πληρώνει το 5% του κεφάλαιο που απομένει.

    - Η τελική τιμή θα τη βάλουν οι αγορές.

    - Το μνημόνιο είναι ένα δάνειο με όρους εκτός αγοράς. Αν θέλεις τα λεφτά θα κάνεις αυτά που οι “επενδυτές” λένε. Να μην χρειάζεται άλλο μνημόνιο σημαίνει ότι μπορεί να ζητάς λεφτά με όρους αγοράς και όχι με όρους μνημονίου (τρόικα).