Apr
09
2014
markets

Σήμερα, αναφέρουν τα μέσα επικοινωνίας, θα βγει η Ελλάδα στις αγορές.
Χαρά μεγάλη, τα παιδιά βγαίνουν στον δρόμο και τραγουδούν χαρούμενα.

Βέβαια όλα τα μέσα μεταφοράς έχουν απεργία! Απεργία επίσης έχει σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα. Τα νοσοκομεία με προσωπικό ασφαλείας, άσε δε που στα μισά νοσοκομεία δεν υπάρχουν γιατροί! Πορείες στο κέντρο. Κι η αστυνομία, ακόμα μια φορά, έκλεισε τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Φυσικά αυτό συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου (ειρωνεία) κι αυτό συμβαίνει για να μην βρίσκει καταφύγιο ο κόσμος στον σταθμό του μετρό (μετά δλδ το αναμενόμενο ξύλο/χημικά κλπ κλπ).

Τι σημαίνει να βγει η χώρα στις αγορές ?

Σημαίνει ότι θα πουλήσει ομόλογα πχ. 1000€ το ένα - και μετά από 5 χρόνια θα το αγοράσει πίσω στην τιμή 1005€ (το απλοποιώ). Δεν διαφέρει δλδ με οποιοδήποτε άλλο δάνειο !!!! Απλά εδώ ορίζει το κράτος την σταθερή τιμή του τόκου. Κι όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που ο πρωθυπουργός αναφέρει σε όλα τα μέσα ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα άλλο δάνειο/μνημόνιο.

ααα ξέχασα να αναφέρω ότι οι συντάξεις δεν έχουν πληρωθεί ακόμα !!! κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ρευστό.

Τώρα όποιος κατάλαβε, κατάλαβε … τα υπόλοιπα τα λέμε από κοντά στις εκλογές !

Apr
02
2014
Inconsistency

δυστυχώς το παρακάτω είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα:

Μου έρχεται ένα email από το τμήμα που χειρίζεται ένα από τα Provisioning συστήματα. Θα πρέπει να κάνω cross check κάποια accounts/domains. Μετά από έλεγχο, διαπιστώνω ότι υπάρχει υποσύνολο που ανήκει ταυτόχρονα και στις δύο κατηγορίες:

Α. “Υπάρχουν στην πλατφόρμα ενεργά αλλά όχι ενεργά ή καθόλου στο PS.”

Β. “Υπάρχουν στo PS και δεν υπάρχουν στην πλατφόρμα.”

το επισημάνω και πάλι: υπάρχει ταυτόχρονα και στις δύο κατηγορίες. Αυτό μου έστειλαν να κάνω cross check !!!!

Tag(s): work_related
Mar
12
2014
The problem with https

Is ignorance !

Plz take a minute and read this:

The greater percentage of people will login to a http site. Especially if they use a lot of mobile hardware with screens small enough with outdated operating system/browser.

Whatever you do, whatever measurement you have taken, If someone finds an open wifi and wants to connect to site like facebook from his/her mobile device, he/shell will never check for a https connection. If there is a MAN-IN-THE-MIDDLE (proxy/dns spoof) people will connect to http://facebook.com on a private address like 192.168.2.5

So the effort should be on education and digital liberty. Cause people, will always choose the most free & easy use app Vs complex but secure.

Tag(s): security
Feb
18
2014
VIM Tip of the day

This post is based on this VIM Tip of the day.

Θέλεις να γράψεις μια “δύσκολη” λέξη ή κάποιον τεχνικό όρο που δεν χρησιμοποιείς πολύ συχνά κι έτσι δεν θυμάσαι πως γράφεται. Αλλά τον έχεις αναφέρει στο έγγραφο που χειρίζεσαι μέσω vim τουλάχιστον μια φορά … σωστά!

Τότε την ώρα που γράφεις (δλδ σε insert mode) αρκεί στα πρώτα γράμματα να πατήσεις το ctrl+p

Δίνω παράδειγμα:

w3m -dump https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7 > /tmp/aspirini.txt

Κατέβασα το ελληνικό άρθρο της wikipedia που αναφέρετε στην Ασπιρίνη.

Εάν θες να γράψεις το ακετυλοσαλικυλικό (καλά δεν είναι και τόοσο δύσκολη λέξη):

γράφοντας τα ακε στην συνέχεια πατάμε σε ctrl+p

έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα:

vim_tip_01.gif

Tag(s): vim
Feb
09
2014
Virtualization intro workshop 101

Virtualization intro workshop 101 — linux virtualization

Wed 12 Feb 2014 19:00

Jan
27
2014
speed up your boot time

If you are not using your PC/laptop as a server, then 99,99% you dont need network at the boot time.

Disabling NetworkManager can speed up your machine.

> sudo systemctl disable NetworkManager

Of course we all need network, so tell your machine to start NetworkManager after your boot process. And you can do that by editing your crontab as root:

> sudo -s 
# crontab -e

and typing

@reboot systemctl start NetworkManager

try this and measure the time you have saved by

 
systemd-analyze 

before and after .

Jan
23
2014
terrorism

Θεωρεία συνωμοσίας #328974585

Ο Χρ.Ξηρός έχει αφεθεί ελεύθερος από τον Δένδια για να “μαζέψει” τους ελεύθερους τρομοκράτες κάτω από μια οργάνωση και να τους πιάσει όλους με μια κίνηση ΜΑΤ.

Θα γίνει φέτος το 2014 η εκκαθάριση που τόσα χρόνια όλοι περιμένουν.

Βέβαια οι πραγματικοί τρομοκράτες συνεχίζουν ακόμα ελεύθερα από το έδρανο της βουλής το θεάρεστο έργο τους.

Jan
19
2014
fb is the devil

No English translate for this post. Sorry.

Η παρακάτω ιστορία είναι πραγματική, μου συνέβη πριν από λίγους μήνες. Ποτέ δεν σκέφτηκα να την καταγράψω, μα ένας φίλος ανάρτησε πριν από λίγο το παρακάτω tweet κι έτσι μου έδωσε το ερέθισμα για αυτό το blog post.

Βρίσκομαι σε εορτή (όσο κι εάν οι - μη - θρησκευτικές μου αντιλήψεις δεν το επιτρέπουν, οι κοινωνικές μου αντιλήψεις το επιβάλλουν) και πίνω ήσυχος το ποτό μου. Ξαφνικά η κουβέντα κινείται γύρω από τους υπολογιστές, την πληροφορική και το internet. Λόγω ότι ήμουν εκτός ωραρίου εργασίας, αποφάσισα να μην ανοίξω το στόμα μου - είχα στην διάθεσή μου πατατάκια - κι αποφάσισα να παρακολουθήσω τους δύο μπαμπουίνους να μιλούν αναλυτικά, εκ βαθέων για όλα τα παραπάνω.

Ξαφνικά η κουβέντα φτάνει στο facebook. Ξεκινούν λοιπόν κι αραδιάζουν (δεν έχω προφιλ στο συγκεκριμένο ιστότοπο και δεν γνωρίζω το πως λειτουργεί) για το πως ανεβάζουν εικόνες, πως τις διαμοιράζονται, τι νέα αναρτούν και δημοσιεύουν κλπ κλπ κλπ. Εντελώς απρόσμενα (από το πουθενά που λένε και στο χωριό μου) οι κατά πάνω από 95% άνθρωποι γυρίζουν την κουβέντα στο ότι οι αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από το facebook για να μας παρακολουθούν. Πιο συγκεκριμένα η CIA κι ότι το facebook αποτελεί μια βιτρίνα τους. Ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι τρώμε, με ποια κοιμόμαστε κλπ κλπ κλπ. Δεν υπάρχει καθόλου ιδιωτικότητα ή ασφάλεια. Προφανώς δεν έχουν σε όλα άδικο … είναι πλέον γεγονός μετά τις δημοσιεύσεις σνόουντεν.

Ο φίλος μου (που δεν κράτησε το στόμα του κλειστό) τους υπέδειξε εμένα ως γνώστη των υπολογιστών και της πληροφορικής κι ότι θα έπρεπε να εκφράσω δημόσια την γνώμη μου. Υπενθύμιση, τόση ώρα απλά παρακολουθώ ήσυχος το show. Τους ενημερώνω, λοιπόν, ότι συμφωνώ μαζί τους απόλυτα (θέλω απλά να βγω από την κουβέντα) και τους προτείνω να διαγράψουν το προφίλ τους αμέσως. Με αυτό τον τρόπο η αμερικάνικη κυβέρνηση θα σταματήσει να τους παρακολουθεί και θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Και κάπου εκεί, ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσά μας!

Με ενημέρωσαν ότι είναι στο facebook όχι επειδή το θέλουν, αλλά επειδή χρειάζεται για να μιλάνε με φίλους και συγγενής δωρεάν και οι φωτογραφίες που αναρτούν είναι ένας τρόπος για να δείξουν την κατάστασή τους με τους δικούς τους ανθρώπους. Αφού δεν έχω προφιλ - δεν ξέρω (λένε) να μην μιλάω και να προτείνω τέτοια πράγματα κι ότι δεν είναι ηλίθιοι! Επιμένουν δε, ότι άνθρωποι σαν κι εμένα θα πρέπει να σταματήσουν την αμερικάνικη κυβέρνηση από το να χρησιμοποιεί τα προσωπικά τους δεδομένα.

Επειδή είμαι οξύθυμος άνθρωπος, τους ανταπάντησα ότι στους όρους που έχουν ήδη αποδεχθεί, δηλώνουν νόμιμα ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ προσωπικά δεδομένα από την στιγμή που αναφέρουν ότι το facebook μπορεί να τα αξιοποιείσαι όπως θεωρεί καλύτερα. Κι από την στιγμή που ήδη έχουν αποδεχθεί τους όρους μιας αμερικάνικης εταιρείας, να δίνουν με δική τους αποδοχή, τα προσωπικά τους στοιχεία, τότε ΝΑΙ η CIA έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε αυτά, αφού δεν είναι αμερικανοί πολίτες.

Με ενημέρωσαν ότι τα φαντάζομαι όλα αυτά, τους ρώτησα εάν έχουν διαβάσει τους όρους, μου είπαν όχι φυσικά! Δεν συνέχισα την κουβέντα. Καληνύχτισα τους φίλους κι έφυγα αρκετά νωρίς για το σπίτι μου.

Τέτοια συμβάντα, θαρρώ, έχουν συμβεί στους περισσοτέρους από εσάς. Οι παππούδες μας ήξεραν ότι τίποτα στην ζωή δεν είναι τζάμπα. Οι γονείς μας κάτι είχαν ακούσει, τα παιδιά μας δεν ξέρουν τίποτα για αυτό. Οι όροι σε facebook & google δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι για τους απλούς ανθρώπους σας κι εμάς (κι εμένα), αλλά δηλώνουν ότι τα δεδομένα μας, μπορούν να αξιοποιηθούν από αυτούς. Αυτό και μόνο είναι αρκετά καθαρό για το τι σημαίνει κι εάν είναι προσωπικά μας ή απλά τους τα διαθέτουμε δωρεάν. Το προϊόν λοιπόν δεν είναι οι δωρεάν υπηρεσίες, αλλά εμείς οι ίδιοι, οι προτιμήσεις μας, οι φωτογραφίες μας.

Δεν πρόκειται να σας πω να διαγράψετε κανένα προφιλ, ούτε καν τι πρέπει να κάνετε. Αυτόβουλα θα επιλέξει ο καθένας για τον εαυτό του. Αλλά τουλάχιστον μην είστε/είμαστε αδαής.

btw το FBI έχει δικαιοδοσία μέσα στην αμερική, η CIA για έξω και η NSA για ζητήματα εθνικής σημασίας, οπότε εάν δεν είσαι αμερικανός μας ενδιαφέρει η CIA/NSA εάν είσαι αμερικανός το FBI/NSA. Γενικά μετά τον Μπους (γιό) κουμάντο κάνει η NSA.

Dec
30
2013
books dec 2013

I have just finished reading the The Kill Room (Lincoln Rhyme #10) by Jeffery Deaver

the-kill-room-by-jeffery-deaver.jpg

and started the The Templar Salvation (Templar #2)
by Raymond Khoury

the-templar-salvation-by-raymond-khoury.jpg

Tag(s): books
Dec
30
2013
status 2013

An incredible year (2013) is ending in a couple days.

Good things:

 • read 15 books on my new kobo Glo ebook reader !
 • read 2 books (dead tree edition)
 • watch a lot (a lot) of movies
 • made a trip to paris
 • spent a lot of time with friends (new & old)
 • spent a lot of time with family too
 • healthy
 • worked a lot on hackerspace
 • started to cook (simply things)
 • new apartment

Bad things:

 • work related problems - this is giving me a lot of stress
 • personal things

No big promises for 2014 or a grant resolution list.
Simply i’ll try to convert the bad things into good things.